Kako LED rasvjeta može promijeniti vašu kuhinju?
Objavljeno: 05. 02. 2019 - 2:50

Kuhinju više ne koristimo samo za kuhanje, pretvara se u multifunkcionalni prostor- često služi kao blagovaonica, dnevni boravak, ured ili obiteljska soba. To znači da rasvjetu treba pažljivo isplanirati kako bi odgovarala svakoj od ovih aktivnosti npr dobro osvijetljeno područje za pripremu hrane,  više ambijentalne svjetlosti za odmaranje…

 

Čak i ako imate lijepu radnu ploču, prostrani otok za kuhanje i kvalitetne pločice, neće doći do izražaja ako nemate dobro postavljenu i efektnu rasvjetu.

 

 

 

Kako najbolje koristiti LED rasvjetu u vašoj kuhinji da biste najbolje iskoristili svoj prostor i dobili svjetlo tamo gdje je najpotrebnije?

 

ZAŠTO KORISTITI LED RASVJETU?

LED rasvjeta je odličan izbor za vašu kuhinju jer daje prirodan sjaj, a ne oštar. Odmah se pali, eko-friendly je, energetski učinkovita i dugo traje.

 

 

 

RASVJETA ISPOD KUHINJSKIH ELEMENATA

Jedan od najpopularnijih načina korištenja LED rasvjete u kuhinjama je ispod elemenata.

 

 

Rasvjeta ispod elementa koristi se za lakše obavljanje svakodnevnih zadataka u kuhinji. Dobro osvjetljava radne površine, sudoper te stoga možete sigurno pripremati hranu i prati posuđe, bez ikakvih sjena.

 Također se koristi za stvaranje ambijentalnog raspoloženja ako koristite obojene žarulje.

 

 

LED žarulje se ne zagrijavaju tako da vam neće biti vruće kuhajući i sjeckajući ispod ovakve vrste rasvjete (jedino vam može biti vruće od kuhanja grin )

 

LED TRAKE

Led traka je tanka i fleksibilna i može se postaviti bilo gdje. Dolazi u različitim oblicima i veličinama, a može se montirati u nizu, čime se postiže glatki efekt dok sjaji na površini.

 

Upotreba LED trake u kuhinji daje mnoge prednosti - od niskih troškova održavanja i kompaktne veličine do fleksibilnosti i dugotrajnosti.

 

Led trake se također mogu povezati s kontrolerima kako bi imali potpunu kontrolu, ali  LED svjetla zahtijevaju poseban transformator za njihovo napajanje.

 

LED reflektori

Ova svjetla su izvrstan izbor za kuhinju, jer se mogu instalirati gdje god želite, a svaki od njih osvjetljava određenu površinu ili područje, na primjer sudoper .

 

 

Učinite vašu kuhinju većom nego što jest tako što ćete usmjeriti reflektore prema ormarićima ili zidovima, dajući iluziju ogromnog prostora.

 

Kao što možete vidjeti, postoji mnogo načina kako opremiti kuhinju LED rasvjetom. Ne samo zbog njene funkcionalnosti, već može učiniti da soba izgleda veća i svjetlija.

Poveznice:
rasvjeta za kuhinju
  Savjeti o rasvjeti - Sve